最新消息 : 我要強調這裡不是論壇,是個人網站呀 =)
遊客:   | 搜索 | 統計

Mix ChatZ 首頁

標題: 5日4夜濟州東部遊, 描述: 1/1/2017 - 5/1/2017
  本主題由 加肥 於 2017-5-3 00:36 設置高亮 

加肥

站長 

職級: 網頁總編 已經發了590篇文章。

狀態:

[廣告] 本網站內容介紹
行前準備m&vn@] u N8GX

7u*\jV+L.jMix ChatZ 繼上次2016年3月病住咁去濟州之後, 其實都無諗住短期內再去 qa4Ia#?4X&j
但10月尾見到HK Express又做平機票推廣, 見2016無帶過媽媽去玩, 諗住睇下有咩亞洲國家有平機票OQ$T/h~3^0p
台中我去過幾次, 唔想再去住; 泰國越南同媽媽兩個去怕危險; 日本既名古屋廣島無平機票
6l jhAk最後發現濟州1月1日去同1月5日回分別都有特價百幾蚊機票, 而呢幾日又咁岩撞正元旦假, 所以請2日半假就夠, 而旅行前有全日可以用黎執行李mixchatz.com:r{ OaJ
hPy

諗諗下上次自己一個去濟州無咩去郊區, 而牛島騎車既心願亦未達成, 今次可以帶媽媽去下東部睇風景
b/Qw6e8zmr!iW'[8C        [z9AL F2AP        N
2017年1月1日     UO676     02:30-06:20?gB&[0pY$X3hx
香港國際機場客運大樓2 到 濟州國際機場
5r}        QC3^Mix ChatZ
+z        e4Q?g2017年1月5日     UO677     07:30-09:55B7y,qLlN\9i0I
濟州國際機場 到 香港國際機場客運大樓25ii2^5[%];x1T&v        ]2O

c$Dh,]6\ h~&?WHKD272(來回票價) + HKD458(一人來回行李20kg) + HKD854(來回稅) = HKD1584/2人
2S.f c
Wa3b@

qK6Iq2P'V6_OMix ChatZ 睇到我個飛機時間, 有無發現我1月5日係朝早就飛番香港呢?8i,k`3ya
今次呢敞旅程事實上只係4日4夜, 不過我覺得都夠啦
%H'U+[Frm0W+s雖然去唔哂東部所有景點 (濟州唔自駕遊要去哂東部景點可能要一星期時間), 但幾日時間輕鬆行程當叉叉電mixchatz.come-pNU#iC
而且每人HKD792就可以飛韓國同其中一人有20kg寄行李, 好抵QAFO.G;h$]BHj
UbnGt0Xa
|t

今次因為我都唔係自駕遊, 所以要靠搭公車去唔同景點, 呢個時候Daum Maps就好幫得手啦, 所以要推介多次俾大家哈哈mixchatz.comu.Fw4sq~3V4b
用法可以去我上次濟州遊記個帖睇:
;Z\vB!u/G_ahttp://mixchatz.com/viewthread.p ... page%3D1&page=2
:E6m,p!c6A MCrn
j U:U8R)W:T)C~S1D今次我亦用左Google Maps黎紀錄我去過既地方, 大家可以入去初步了解下再睇詳細遊記
UpW r-b$YPv |https://www.google.com/maps/d/em ... cZ-J35f5OjMv9jVMhdU

Mix ChatZ - http://mixchatz.com/
本文(若是原創)所有權由 加肥 Mix ChatZ 共同所有,未經同意,禁止轉載!
你可以分享本帖網址給 FACEBOOK / MSN 或者其他上面的好友,叫他們前來看看。
想把本帖分享至 FACEBOOK 可按此 :)
頂部

此文章位置:

[複製該網址]