最新消息 : 我要強調這裡不是論壇,是個人網站呀 =)
遊客:   | 搜索 | 統計

Mix ChatZ 首頁

標題: 第一次闖到台灣以外既亞洲地方 - 9日8夜日本京阪神奈之旅, 描述: 11/7/2014 - 19/7/2014
  本主題由 加肥 於 2019-7-6 20:21 設置高亮 

加肥

站長 

職級: 網頁總編 已經發了591篇文章。

狀態:

一直都想寫呢段旅程既遊記, 奈何擺低左太耐, 旅程細節已經唔係好記得, 所以今次我主要都係睇相寫故仔x$F2_|
[,B

呢敞日本京阪神奈之旅係我大學畢業後一年仲讀緊碩士既時候同三位大學朋友去既
x0t)j4vW2w(I我記得係唯一一次我無咩點plan行程既旅行, 我地只係大概定左幾時去邊個城市訂左住宿就出發了.W+`5B}6m#~'P
每日既行程都係前幾日先靠上網同旅遊書plan出黎, 所以其實都幾hea同成日去shoppinga-x-OS5S#AM)p

;F3FnkDL_Mix ChatZ 我就係個咁既人, 自己去旅行會準備得好充足, 深怕miss左嗰個地方值得去既景點 o6JBvtFv
但當同朋友去, 就會遷就朋友想去既地方, 佢地想shopping就陪睇 rJ1Qw9IA4{`n-@&D
因為我覺得, 同朋友去旅行, 景點唔再係排首位, 同朋友玩先係旅程既重點
,kF%`"EK1z8_4B雖然結果行既多數係shopping mall, 但呢種無plan即興遊都算體會到backpacker浪遊既感覺hahamixchatz.com        @}0m]y%\x/Cc

3e{@a:~D4@好唔講咁多, 開始靠相片搵番我既回憶mixchatz.com4]h)s;z'D

@.A-|}[&z-[:h0j機票mixchatz.comw;~m5x~i/Ff
我地訂既係Peach樂桃航空mixchatz.com5I^;lL/T!d        N2iw(B
因為要就各人得閒既時間, 今次無得買平機票, 總計包來回20kg行李每人$3394
D9x&Xg.u gTbmixchatz.com呢程係我搭過最貴去東南亞地方既機票TR:c,u        xq!yVY

`7u C7tQj7NQq2014年7月11日     MM068     00:35-05:20
^7{`l#c+G"d!eMix ChatZ 香港國際機場客運大樓2 到 關西國際機場
-pk%c:d9Q?Mix ChatZ d4x0t#y&Y/^
2014年7月19日     MM067     21:05-23:55#c2|7@hy:o,|
關西國際機場 到 香港國際機場客運大樓2
(H        X5rr S.r-br
Mix ChatZ g4i?y/m1?dp
MJ2t

酒店
1~~O1ih m#T8b)^#f3|mixchatz.com今次我地入住左兩間酒店, 分別住頭三晚同尾五晚
+X+g/E tN,@AMix ChatZ
qE0q,AKyy-Nmixchatz.com2014年7月11日 - 13日!F,s-PR_ ?7},@
頭三晚我地住京都Smile Hotel Kyoto Shijo (京都四條微笑酒店), 訂左一間禁煙豪華房 ¥47,400
        PpNF2zSO:b4x可以住哂四個人, 一人一單人床
tu:iS-z0Ve酒店好大而且乾淨, 廁所、浴室、化妝室分開, 咁就唔使爭廁所

~Ta L h{
佢附近有公車站, 所以對買左1-DAY BUS PASS既我地超方便
Z%Q/H        V5gMix ChatZ 可惜我淨係影左一張整亂左既酒店相mixchatz.com
T$@tS{
J)Y6@/k

mixchatz.com        gre%lz

-Q1lea#TMix ChatZ
*YN f4Es6wLG2014年7月14日 - 19日Mix ChatZ rRc#}6E"BPx
而尾五晚我地住Best Western飯店Fino大阪心齋橋, 訂左2間單人房, 共¥70,000Mix ChatZ .}B{/R^*j,PA
O        `

因為係連鎖酒店, 就係一般商務酒店房既樣, 所以我無影到相mixchatz.comP:_kD${sv
可惜佢無大房, 一班朋友分房訓的確會少左好多樂趣

Mix ChatZ - http://mixchatz.com/
本文(若是原創)所有權由 加肥 Mix ChatZ 共同所有,未經同意,禁止轉載!
你可以分享本帖網址給 FACEBOOK / MSN 或者其他上面的好友,叫他們前來看看。
想把本帖分享至 FACEBOOK 可按此 :)
頂部

此文章位置:

[複製該網址]